НАТО влезе във война с Русия като дава оръжие на Украйна

...
НАТО влезе във война с Русия като дава оръжие на Украйна
Коментари Харесай

Кремъл заговори за риск от Трета световна война

" НАТО влезе във война с Русия " като дава оръжие на Украйна - това сподели външният министър на Русия Сергей Лавров в изявление за съветската държавна телевизия, качено на уеб страницата на министерството. И още веднъж заплаши с " риск от Трета международна война " - с потребление на  ядрено оръжие. 

По думите му сходна заплаха съществувала и " не би трябвало да я подценяваме ", а Москва желала да понижи рисковете. От изявлението не излиза наяве кой съгласно него може да пристъпи към потребление на нуклеарен боеприпас.

На опасността за влизане в Трета международна война външният министър на Украйна Дмитро Кулеба отговори в Twitter:

" Русия губи вяра в опитите си да предотврати оказването на помощ за Украйна от останалия свят. Затова и стартира да приказва за " действителна " заплаха от Трета международна война. Това значи само, че Москва усеща, че се насочва към загуба в Украйна. Именно по тази причина светът би трябвало да оказва двойно по-голяма поддръжка, с цел да надделеем и да защитим европейската и международна сигурност. "

Лавров разгласи още, че оръжията, които страните от НАТО изпращат към Украйна, ще бъдат цел за съветската войска " в подтекста на специфичната интервенция ". Така той оправда атаките на Русия срещу складове в Западна Украйна.

Междувременно секретрят на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин ще управлява среща сред повече от 40 страни в немската авиобаза Рамщайн във вторник, където ще се разискват методите, по които може да бъде въоръжен Киев, оповестява The Guardian. Остин бе на посещаване в украинската столица в неделя, където се срещна с президента Володимир Зеленски.

Основната цел на полемиката ще бъде да се откри метод да се синхронизира и координира военната помощ за Украйна, която артилерийски оръдия, въоръжени дронове и амуниции, предава Reuters. 

" Следващите няколко седмици ще бъдат доста, доста основни. Те се нуждаят от непрекъсната поддръжка, с цел да бъдат сполучливи на бойното поле. Това е задачата на тази конференция, " споделя ген. Марк Майли - началникът на Генералния щаб на американските военни сили.

Участие в събитието ще вземе и министърът на защитата на България Драгомир Заков. Това се случва ден преди плануваното посещаване на българска делегация в Киев, в границите на което се чака да бъдат предоставени каски и бронежилетки на отбраняващата се страна.

Още от началото на нашествието на Русия в Украйна Москва приказва за опция от нуклеарен спор. Един от главните претекстове за невмешателство на НАТО във войната е точно избягването на сходен сюжет.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР